Ik voel het, ik ruik het, ik zie het.....
I'm in Asia! Vanaf het moment dat ik uit het vliegtuig stapte was het alsof er een natte, warme deken over me heen werd gegooid die ik er niet meer af krijg. De lucht ruikt zoet en broeierig. De straat ziet er kleurrijk, druk en multicultureel uit. Ik voel nu al de relaxte sfeer die hier hangt en de warmte :) Wat is dit een heerlijk continent! Of beter gezegd: wat is dit een heerlijk land. Ik hou er nu al van en ik ben er nog maar een halve dag.
Na twee vluchten van respectievelijk 4,5 en 10 uur en een tussenstop op Cairo (+vertraging) ben ik veilig aangekomen in Kuala Lumpur. Ook al ga ik maar vijf weken weg, het afscheid viel me ineens zwaar omdat ik toen besefte dat ik er alleen voor sta. Maar vanaf de eerste minuut in het vliegtuig begonnen er allemaal mensen tegen me te praten waaronder een oude man uit Indonesie en vier meiden uit Groningen die onderweg waren naar Zuid Afrika om daar een documentaire te maken voor school over de kinderen die daar wonen. Tijdens de eerste vlucht heb ik me dus niet bepaald kunnen vervelen. In mijn tussenstop op Cairo ontmoette ik Magda en Gemma, twee meiden uit Apeldoorn. Ze zaten ook in het vliegtuig naar Kuala Lumpur. Tijdens onze overstap besloten we samen een drankje te doen en een spelletje te spelen (bedankt Lotte, Eva en Carlijn voor jullie leuke spelletje!!) wat erg vermakelijk was.
Eenmaal op het vliegveld was ik er natuurlijk nog niet. Volgens de routebeschrijving van het hostel zou ik de trein naar KL Sentral moeten nemen en daarna nog een soort ander treintje (beetje verwarrend vond ik). De eerste trein heb ik weten te vinden maar de tweede niet meer. Volgens de kaart was het nog maar een paar kilometer naar mijn hostel dus in eerste instantie wilde ik het proberen te lopen, maar vanwege de schemering en mijn niet al te beste richtingsgevoel en angst om daardoor te verdwalen heb ik toch maar een taxi geregeld. Na wat geratel in het Maleis onder de taxichauffeurs en een roerige autorit half over de stoep en links en rechts inhalend stond ik voor het hostel, ideaal! En dat maar voor 25 Maleisische Ringgit (is ongeveer 5 euro).
Eenmaal op mijn kamer aangekomen vroegen twee Australische backpackers of ik met hen een hapje wilde gaan eten een drankje wilde gaan doen. They looooovvvee Dutch people (dat heb ik vaker gehoord van Australiers). Maar: natuurlijk! We hebben lekker gegeten bij een tentje op straat. Ondertussen raakte ik niet uitgekeken op alle verschillende mensen en alle kleine details. Ik ben benieuwd hoe het er bij daglicht uitziet...
Ik geniet nu al van alle dingen die ik zie en doe en alles voelt als een overwinning op mezelf omdat ik stiekem toch wel bang was om alleen op reis te gaan.
Omdat het tijdsverschil +7 uur is ga ik zo meteen mijn jetlag proberen weg te slapen en wat leuke dingen te plannen voor de dagen die komen gaan.
I'll keep you updated!
Dat gaat helemaal goed komen daar met jou! ;)
Je moet echt van alle kleine momentjes genieten want vijf weken zijn zooo voorbij!
Liefs, niki
Hey Maudy, wat gaaf en stoer dat je alleen op reis bent, geniet ervan!!
Ha Maudy,
Leuk om te lezen dat je goed bent aangekomen.
Ja, nu je schrijft over de warmte en de zoete lucht doet me meteen denken aan Indonesie. Ik heb er alweer zin om te gaan !!!!
Have fun, keep in tough !
Super om te horen dat je goed aangekomen bent. Snap dat het even zwaar valt om alleen aan de andere kant van de wereld. Maar zo te horen aan al de mensen die je al ontmoet hebt, komt dat helemaal goed! Heel veel plezier! xx
Hoi Maudy,
Fijn om te lezen dat je goed bent aangekomen.
We kunnen je gevoel / angst om alleen op stap te gaan heel goed begrijpen. We vinden je echt SUPERSTOER! Heel veel plezier en uiteraard blijven we je graag volgen! Het ga je goed! Have fun!
KLinkt weer heerlijk, natuurlijk blijft het spannend, maar vooral heef erg gaaf en onvergetelijk! Have fun!!
Zoenen
Ik had het al vernomen, dat het goed was verlopen.
Ben erg trots op je om dit avontuur aan te gaan, maar vindt het ook erg spannend. Ik heb net op tijd de iPhone gekregen zodat we geregeld kunnen sms-en. Vandaag het boekje van Thieu ontvangen, ik zal het boven neerleggen zodat jij de eerste bent die het kan bekijken. Veel plezier en pas goed op jezelf. Liefs
Maudy ik was al bang om naar Frankrijk te gaan dus
ik zet enorm mijn petje af voor jou en pap en mam.
Ik ben nu al benieuwd naar de reacties van Thieu.
Hoi Maudy
Zondag vergeten je een goede reis en een fijne vakantie te wensen, bij deze.
Wij dromen van zo"n reizen, maar jij doet het.
Geniet ervan.
Heej Maudy,
Veel plezier daar! Geniet ervan en hoop dat t feestje leuk was maandag. Met schaamrood op de kaken besef ik dat ik me helemaal niet had afgemeld. Excuus..
Dikke kus uit Nijmegen!
Maudy Maudy! Wacht!! Je bent me vergeten!!
Wahh wat klinkt dat echt superr vet, nu al.. En inderdaad, als je alleen gaat reizen heb je altijd snel vrienden.. (australische mensen zijn owk gezllig!).. Geniet er lekker van, ennuh over 6 weken weer samen salade in Nijmegen eten??
Kusje van je liefste nicht
Heej!!
Zo te horen ga je een toptijd tegemoet! Hier wordt het steeds kouder dus geniet maar van de warmte daar :D en nogmaals supervet dat je dit helemaal alleen onderneemt!
Have fun en take care!
Liefs